Легендата на Ливърпул Кени Далглиш отново похвали мениджъра Юрген Клоп и заяви, че той заслужава Оскар.

Феновете на Сити пяха “Юрген се пропуква” след победата им срещу Евертън с 2:0, което предизвика реакцията на славния шотландец.

"Клоп се пропуква? В такъв случай той е достоен за награда от Филмовата академия, защото не съм го забелязал. Кога са Оскарите? За нас Юрген е най-подходящият възможен човек. Няма проблем с нервите. Мисля, че е нормално да е нервен, от очакванията е", заяви Крал Кени пред "Телеграф".

"Ние не трябва да се срамуваме, че сме на върха. Да се страхуваме от най-лошото? Кое е най-лошото? Това е да изпаднем. Не ме интересува кой етап от сезона е, ако се концентрираш върху изиграването на мача, ще си малко нервен. Нервите са основна част от футбола. Те не са нещо, от което да се притесняваш."

"Изминаха 29 години, откакто спечелихме титла. Това е почти поколение и половина - дълго чакане. Ако феновете са мъничко изнервени, можеш да ги разбереш, но това не им пречи да подкрепят момчетата. Хората може и да са нервни, но аз бях такъв в началото на сезона, така че не знам нервите какво общо имат с това."
 
С девет титли на Англия като играч и мениджър мъдростта на Далглиш може да е безценна, ако Клоп се допита до него. Въпреки това директорът в клуба не очаква обаждания от германеца.

"Смятам, че Юрген е добре образован. Не смятам, че се нуждае от някой, който да му каже за очакванията на Ливърпул, защото сигурно те са същите като собствените му. Ако някой те попита нещо, докато си пиеш чая с него, ще му отговориш. Аз обаче съм динозавър. Той няма да дойде и да ме попита. И без това не мисля, че ще съм във форма да играя", завърши Далглиш.